Isnin, 29 September 2014

# Ibu bapa

Terima Kasih dan Jazakallahu Khairan Kathira Buat Guru kepada Anak-anak

Bismillah dan Assalamualaikum

Alhamdulillah hari ini berkesempatan memerhati dan menyemak praktikal solat maghrib anak Ustazah yang berusia 6 tahun Ahmad Hamka Hakeem.

Subhanallah Allahu akhbar menitis air mata apabila dia boleh membaca doa iftitah dan semua bacaan dalam solat dengan baik..


Betapa Ustazah amat berterima kasih pada guru yang mengajarnya di Tadika Pasti Luqmanul Hakim iaitu Cikgu Masroha Binti Siam. Besar jasa beliau dan betapa beruntungnya menjadi orang yang berjaya mendidik anak murid bersolat, dapat membayangkan pahalanya sentiasa mengalir pada guru tersebut selagi mana ia diamalkan. 4 anak Ustazah semuanya memulakan pendidikan formal di situ.

Begitu juga Ustazah ucapkan ribuan malah jutaan Jazakallahu khairan kathira pada semua guru kepada anak-anak di SK Tebok Jawa dan SRA Kampung Banting. Jasa kalian tidak akan pernah terbalas dan hanya Allah SWT sahaja yang mampu membalasnya.

Tugas kami sebagai ibu dan ayah banyak dilangsaikan oleh insan yang bergelar guru. Oleh itu wajiblah kita mengajar dan mendidik anak supaya taat akan perintah guru, bersabar ketika dididik dan jangan lupa doakan guru-guru bahagia hingga ke syurga selepas menunaikan solat atau pada bila-bila masa sahaja.


 Selesai sahaja anak solat, terus Ustazah peluk anak dengan penuh kesyukuran dengan linangan air mata sambil mendoakan agar Allah SWT sentiasa mengurniakan sifat ketakwaan kepada seluruh anak muslimin muslimat mukminin dan mukminat..

Bertambah sayu lagi apabila anak pula mengungkapkan doa juga dengan menyatakan bahawa mereka menyanyangi dan mendoakan kita juga bahagia hingga ke syurga.

Ameen ya Rabbal A'lamin memberikan kami anugerah yang menyebabkan kami merasai kebahagiaan dan ketenangan.
Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Follow Us @soratemplates