Isnin, 23 Jun 2014

# Panduan PBS

Muat Turun Soalan / Instrumen Bahan Pentaksiran Tingkatan 3 ( PT3 ) bagi Mata Pelajaran Sejarah dan Geografi 2014.

Bismillah dan Assalamualaikum

Alhamdulillah, masa begitu pantas berlalu dan tarikh 1 Julai 2014 hingga 18 Julai 2014 merupakan tarikh yang ditetapkan untuk kajian kes Pentaksiran Tingkatan 3 ( PT3 ) bagi Mata Pelajaran Sejarah dan Geografi 2014. Oleh yang demikian diharap guru mata pelajaran tersebut bolehlah memuat turun  bahan kajian kes beserta memahami setiap arahan yang diberikan. Sila rujuk pada link berikut mulai 23 Jun 2014 hingga 19 Julai 2014 :

Mata Pelajaran GeografiMata Pelajaran SejarahUstazah berharap setiap murid meneliti dengan baik setiap arahan yang diberikan dengan menghasilkan kajian kes yang berkualiti. Peluang untuk mendapat gred A begitu cerah kerana perbincangan, rujukan dan tunjuk ajar daripada pelbagai pihak boleh diperolehi. Jangan meniru hasil karya seseorang dan pastikan setiap  sumber ditulis sumber rujukannya. Jika anda didapati melakukan plagiat anda boleh gagal atau diberikan gred F. Sila baca arahan murid dengan jelas.

Selain itu, bolehlah rujuk contoh soalan dan intrumen PT3 bagi semua mata pelajaran di sini. Buat sementara ini laman web Lembaga Peperiksaan tidak boleh dibuka.

Ustazah juga doakan semoga Allah permudahkan tugasan guru dan murid sekalian serta dapat menyelesaikan kerja kursus mengikut tarikh yang ditetapkan. Selamat menjawab dan semoga kejayaan menjadi milik kita..Ameen.


4 ulasan:

 1. terima kasih perkongsiannya ustazah, semoga ramai murid-murid manfaatkan.

  BalasPadam
 2. Terima kasih banyak!!!!

  BalasPadam
 3. terima kasih banyak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  BalasPadam
 4. Trma kaseh

  BalasPadam

Follow Us @soratemplates