Khamis, 29 Mei 2014

# Penghargaan

Camping Anak di Pusat Konservasi Hidupan Liar Sungai Dusun.

Bismillah dan Assalamualaikum 
Alhamdulillah cuti kali ini anak sulong Farah dapat menyertai camping Badan Pengawas dan Pustakawan anjuran Sekolah Kebangsaan Tebuk Jawa.

Pada malam sebelum bertolak,sibuk anak mengemas barangnya dan Ustazah pula sibuk di dapur menyiapkan tempahan kuih talam berlauk udang. Sempatlah juga membelikan sedikit makanan ringan untuk dibawa dan makan bersama rakan-rakannya. Mesti seronokkan dapat berkhemah dan pasti akan bersembang hingga ralut malam.

Dari kiri : Farah, Aina dan Elis
Ustazah rasa lega sebab kakak Ipar Mak Bonda ikut serta dalam program ini kerana beliau mengajar di Sekolah tersebut. Dapatlah beliau memastikan keselamatan anak-anak dan gambar ini pun beliau yang hantar melalui WhatsApp.Adik-adiknya pun naik cemburu dan menuntut ajak makan di KFC.

Ustazah amat kagum dengan semangat guru-guru di SK Tebuk Jawa kerana mereka sanggup berkorban kewangan dan tenaga untuk menjayakan camping ini. Kita ibu bapa mesti menyangka program begini mudah tetapi sebagai seorang guru kita amat memahami pasti ada pelbagai cabaran. Cikgu berkorban masa dan kewangan untuk makan dan duit minyak kenderaan, sungguh Ustazah amat terharu dan mendoakan agar Guru Besar yang aktif beserta guru-guru yang berdedikasi diberi ganjaran kebaikan yang hebat oleh Allah SWT. Mereka berkorban meninggalkan anak dan keluarga demi kejayaan anak-anak kita subhanallah..

Dengar arahan cikgu ye
Ustazah juga amat berharap agar anak murid yang menyertai pogram ini, menghargai jasa guru dan praktikkan ilmu yang diperolehi. Pengalaman bercamping di sini pasti menjadi satu kenangan indah dalam hidup anak Ustazah. Teringat dengan pengalaman kita yang sudah beberapa kali menyertai camping sebegini.


Replika Buaya
Sesi apa la ni agaknya..

Harap dipermudahkan urusan

Bagus juga tempat ini

Tiada ulasan:

Catat Komen

Follow Us @soratemplates