Sabtu, 26 April 2014

# Contest

Jasa Denaihati Merealisasikan Impian Blogger

Bismillah dan Assalamulaikum

Alhamdulillah dan rasa bahagiakan jika  punyai kenalan yang mampu merealisasikan impian hidup kita sebagai seorang blogger. Tentulah gadget seperti Smart Phone, Camera dan Note Book serta bermacam-macam lagi keperluan demi memenuhi kriteria seorang blogger.

Apabila membaca entri Tuan DENAIHATI di dalam blognya terlalu banyak contest yang dianjurkan dan membawa kejayaan dalam merialisasikan impian para blogger dalam impian masing-masing. Ustazah yakin, walaupun ada para blogger yang tidak mendapat apa yang diimpikan, ramai yang bangga dan seronok mengikuti event yang dianjurkan oleh denaihati seperti Majlis sepetang Bersama Blogger dan Buat Duit dengan Blog serta event bagi team denaihati makan-makan santai.

Jazakallahu Khairan Kathira pada DENAIHATI Ustazah ucapkan dan itu adalah ucapan terbaik yang dianjurkan oleh Nabi Muhammad untuk diucapkan kepada orang yang berbuat baik kepada kita. Apa tidaknya, Ustazah bukanlah blogger hebat seperti beliau dan potensi untuk dikenali amat tipis tetapi berkat menghadiri event SBB2013 dan SBB2014 Ustazah bertuah memenangi cabutan bertuah 2 tahun berturut-turut. Gadget utama iaitu iPad Mini dan iPhone 5s dalam event tersebut adalah milik Ustazah kini. Secara tidak langsung Ustazah dapat dikenali gara-gara menang cabutan bertuah.

Sentiasa digunakan ke arah kebaikan agar pahalanya sentiasa mengalir bagi yang menaja hadiah ini.
Apabila membaca entri beliau, ramai para blogger berhempas pulas berjuang untuk mendapatkan gajet impian. Ya Allah..Subhanallah..Ustazah kagum dengan semangat juang mereka malah hadiahnya pula bukan murah. Cuba kita lihat  entri popular  tuan DENAIHATI yang berusaha merialisasikan impian blogger dan entri tersebut berjaya mendapat komen ribuan.

 10 entri blog Denaihati tahun 2012 - 2013 yang paling banyak dapat komen.3.Nikon d90 Gadget Impian MJ [ 3,281 komen ]

4. Samsung Galaxy Tab 10.1 [ 1,512 komen ]7. ipad2 gadget Impian Hans [ 1,064 komen ] 10. Jadual Euro 2012 [ 862 komen ]

Jika dilihat tajuk entri di atas memang banyak denaihati menganjurkan contest berbentuk impian dan bilangan komennya masha Allah begitu banyak.

Awal April  ini juga  DENAIHATI ada menganjurkan 2 cabaran mudah untuk blogger dan hadiahnya berbentuk token tunai. Ustazah sengaja mencuba buat pertama kalinya dan alhamdulillah berjaya pada 2 cabara tersebut. Banyak lagi sebenarnya cabaran yang diadakan cuma terkadang kekangan masa yang menyebabkan terhalang untuk sertai.

Menerima SMS berjaya dalam menyertai cabaran Denaihati dan Inilah pertama kali menyertai sebarang contest.
 Apa yang perlu kita lakukan?

Ustazah sentiasa mendokan seperti mana doa Nabi Muhammad untuk Anas Bin Malik iaitu :

"Ya Allah perbanyakkan hartanya dan anak-anaknya, luaskanlah rumahnya, berkatikanlah kesemua kurnian Mu kepadanya, perbaikikanlah amalannya, ampunkan dosanya"


Sungguh Ustazah cemburu melihat kejayaan beliau dengan usahanya dapat Madrasah Tahfiz di Johor dibangunkan begitu juga Madrasah di Kemboja serta banyak lagi usaha beliau. Betapa beliau yakin itu adalah suatu pelaburan untuk akhirat dan kemanisan amal tersebut telah dirasai di dunia ini. Semoga Allah swt merahmati usaha beliau serta keluarganya mendapat kebahagiaan di dunia malah di akhirat. Begitu juga bagi yang terlibat membantu kejayaan beliau selama ini.


Pada kali ini Tuan DENAIHATI bermurah hati lagi dengan menganjurkan cabaran  kepada rakan Blogger yang  free hujung minggu ini.Nampak seperti mudah tapi sekali Ustazah cuba lihat entrinya bukan sedikit dan mahu dibanding bezakan pula bilangan komen yang ada perlu penelitian. Baiklah antara syarat contest tersebut ialah :

1. Buat satu entri bebas sepanjang 350 perkataan dengan memasukan 10 entri blog Denaihati tahun 2012 - 2013 yang paling banyak dapat komen. (jangan lupa letak jumlah komen di hujung setiap entri pilihan).

2. Tajuk bebas tapi mesti ada perkataan "Denaihati"

3. PM url entri ke fanpage Denaihati Network

4. 20 entri paling awal yg cukup syarat akan dapat token tunai.

5. Tutup pada 11.59 pm, 28/4/2014 (Isnin)

  #contestdenaihati

La haula wala quwwata illa billah..memang penat mengira komen yang tertera dan semoga berbaloilah menyertai cabaran kali ini.

Sekian..barakallahu minna wa minkum..


7 ulasan:

 1. Hidup untuk Memberi - suka dengan tagline Denaihati dan sebab tu rezeki beliau mencurah2 kan :)

  Dan disebabkan contest yang dianjurkan MJ dapat genggam gajet idaman :D

  BalasPadam
 2. Syukur alhamdulillah MJ dapat impian Gadget tu..kita kena ikut sifatnya yg suka memberi ikut kemampuan diri

  BalasPadam
 3. Semoga usaha yg ikhlas akan beroleh ganjarannya.. ;-)

  BalasPadam
 4. good luck kak, saya dah angkat tangan awal2 lagi hehehe begitu mencabar tugasan kali ini, alhamdulillah beepeluang juga merasa buah tangan dari denaihati

  BalasPadam
 5. DH memang selalu adakan contest yang gempaq2 yang pastinya mendapat sambutan hangat para blogger. Good luck ya ustazah :)

  BalasPadam
 6. Salam Ustazah..
  x smpat nk join contest
  Nanti buat lg contest lain ye..

  BalasPadam
 7. Kagum dengan kegigihan ustazah mencari entri paling popular.. =)

  BalasPadam

Follow Us @soratemplates