Khamis, 27 Jun 2013

# Tazkirah

Pokok Besar

Bismillah dan Assalamualaikum

Alhamdulillah pagi ini bergegas ke klinik untuk mendapat rawatan dan sementara menunggu giliran sempat minum pagi di sebuah warung. Perlu sarapan agar sakit perut berkurangan dan boleh makan ubat.

Ustazah duduk di bawah pokok besar. Subhanallah cantik, redup dan rendang pokok tersebut. Lantas ikhtibar ustazah ambil sebagai manusia biarlah orang lain boleh menumpang teduh dan berlindung, selesa melihat diri kita, memberi kesejukan hati pada yang memandang dan alangkah bahagianya apabila ada orang lain sudi ambil gambar kita macam ustazah tertarik dengan pokok itu lantas snap gambarnya.

Hati terus menerus memuji dan beristigfar kepada Allah SWT.

Selesai makan dan minum mahu membayar makanan dan pemilik warung menyatakan Ustazah punya makanan sudah berbayar.Subhanallah siapa pula yang belanja sarapan ni? Mata liar mencari siapa kenalan yang ada di warung ini. Rupa- rupanya kawan lama Cikgu Fathulhanif yang kini sedang berkhidmat di PPD Sabak Bernam suami kepada Puan Hamadatinur. Berteguran dan mengucapkan terima dan didoakan semoga semakin murah rezekinya.

Alhamdulillah melihat pokok besar dan terjumpa pula kawan yang memiliki sebahagian daripada ikhtibar yang ustazah ambil..sungguh Allah Maha Besar.


1 ulasan:

  1. Emm kadang kala susah kan nak jadi macam pokok besar ni..boleh orang lain menumpang teduh dan selesa dengan apa yang mereka lihat..emmm

    BalasPadam

Follow Us @soratemplates