Jumaat, 21 Jun 2013

# Anak-anak

Happy Belated Birthday : Hafsah Hafizah

Bismillah dan Assalamualaikum

Alhamdulillah sempat juga Ustazah buatkan kek hari jadi untuk anak yang kedua Hafsah Hafizah yang genap umurnya 9 tahun pada 15.05.2013 yang lalu.

Emak minta maaf sangat pada Ijah kerana agak lewat buatkan kek hari jadi . Maklumlah pada sambutan hari jadi Ijah pada masa itu emak ada menerima tempahan kek 5 biji dan ditambah ada mesyuarat pula selepas waktu persekolahan.

Sejuk hati emak bila Ijah kata " tak apa mak, Ijah faham mak sibuk, malah pada hari jadi mak pun Ijah tak ada beri mak apa2 melainkan kad2 ucapan yang kami hasilkan adik beradik , jika mak tak buatkan pun tak apa "

Emak berbangga ada anak seperti Ijah yang begitu prihatin pada emak dan adik-adik. Ijah sudah pandai masak nasi, kemas rumah, mengaji pun sudah lancar dan solat lima waktu Ijah dapat tunaikan dengan baik. Apatah lagi bila selepas solat emak dengar Ijah doakan emak dan arwah Apak..emak sayang Ijah. Ijah jugalah yang selalu menemankan emak tidur di waktu malam..kita bergurau, ketawa dan main candy crush bersama.

Paling emak tak boleh lupa Ijah selalu kata bila sekolah menengah nanti, Ijah tidak mahu tinggal di asrama kerana mahu temankan emak..mak terharu sebenarnya betapa Ijah sayangkan emak..malah bila Ijah sudah berkahwin nanti pun mahu bina rumah sebelah rumah mak sahaja.

Emak sentiasa doakan yang terbaik untuk Ijah, semoga cita2 Ijah untuk menjadi guru Bahasa Arab akan tercapai suatu hari nanti, menjadi anak yang solehah serta bahagia dunia akhirat..

Ok semoga Ijah berpuas hati dengan KEK TIRAMISU yang emak hasilkan dengan penuh kasih sayang...Tiada ulasan:

Catat Komen

Follow Us @soratemplates