Sabtu, 23 Mac 2013

# Makluman

Eg Tukar Guru Sesi Jun 2013


  بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan semoga urusan kita sentiasa dipermudahkan Allah SWT

Berdasarkan surat Siaran bukan Januari 2013 sebaliknya ialah Jun 2013

Makluman untuk guru-guru yang ingin bertukar ke sekolah lain. Permohonan Pertukaran Guru Antara Bahagian / Negeri, Antara Daerah dan Dalam Daerah bagi pertukaran sesi JUN 2013 untuk Pegawai Perkhidmatan Pendidikan DGA 29, DGA 32 (KUP time based), DGA 34 (KUP time based), DG 41, DG 44 (KUP time based), DG 48 (KUP time based) dan DG 52 (KUP time based) dibuka mulai 01 hingga 30 April 2013.

Sila klik di http://apps.moe.gov.my/epg   untuk log in ke eg Tukar.


Sila semak maklumat anda melalui laman web e-OPERASI. Sekiranya terdapat sebarang pindaan yang perlu dibuat, sila berhubung dengan PK1/PK2/PK3 untuk tindakan pembetulan maklumat dengan segera sebelum sesi pertukaran bermula.


Jika masih menghadapi masalah untuk membuat permohonan e-GTukar, sila hubungi Pejabat Pelajaran Daerah atau Jabatan Pelajaran Negeri (dapatkan no. telefon di “Bantuan”).Sila ambil perhatian bahawa pertukaran yang diluluskan tidak boleh dibatalkan.

.


                                        
                                                             Surat siaran pertukaran jun 2013 from Noor Aini 
Info terkini 31 Mei 2013 : 10 Jun 2013 dikhabarkan tarikh penempatan tetapi buat masa ini belum boleh lagi untuk semak secara online dan pihak JPN berpesan rajin-rajin buka    laman web egtukar.

Update 11 Jun 2013 : Keputusan egTukar sesi Jun 2013 ditangguhkan ke satu masa yang akan diberitahu kelak.Gambar di bawah adalah info daripada egtukar KPM
Update 17 Julai 2013: Harapan ustazah kepada yang memohon pertukaran agar terus bersabar dan teruskan berdoa kepada Allah SWT semoga permohonan kita dipermudahkan. Walau pun ada khabar angin dan pihak KPM pun ada menelefon sebahagian guru berkaitan hal perpindahan ini...kita tunggu dengan penuh kesabaran ..perancangan Allah SWT adalah yang terbaik pasti ada hikmahnya.

1 ulasan:

  1. salam ustazah.
    boleh upload gambar bahagian C yg pertukaran SMK ke jenis sekolah lain. terima kasih

    BalasPadam

Follow Us @soratemplates