Khamis, 13 Disember 2012

 11:40 PTG         No comments
Bismillah..
Segala puji bagi Allah..

Nampaknya ramai hendak tahu keputusan PBS ni..tak kira pelajar atau ibu bapa..
Alhamdulillah tadi ada terjumpa guru kelas anak dan saya tanya kalau boleh nak lihat prestasi anak saya boleh tak?
Cikgunya menjawab ; Boleh..dtg sekolah dan semak dlm fail perkembangan murid..
So bagi Ibu bapa yg anaknya bersekolah rendah atau menengah nak tau tentang prestasi PBS anak kita memang kena rujuk pada guru kelas masing2...sistem online memang tiada lagi..berbanding sistem SAPS klik di sini semakan-keputusan-peperiksaan-anak.html

Pada minggu lepas dimaklumkan ada pelajar ting1 nak tukar sekolah so nak laporan prestasi akhir tahun..
Saya bukanlah guru kelas cuma pembantu..disebabkan guru kelas pelajar tersebut sedang melancong ke luar negara kenalah saya take over...
Bila saya online ke SPPBS..operasinya tgh diselenggara dan boleh di explore pada 10 December..
Kenalah bersabar...
Bila tarikh yg ditunggu telah tiba...pengumuman tersebut perlu di ambil perhatian oleh guru yang terlibat dengan PBS ni..http://sppbs.moe.gov.my/sppbs/



Ini bermakna setiap guru kelas perlu sangat utk print out keputusan setiap anak muridnya selewatnya pada 17 Disember 2012..[ lepas tarikh tu x boleh print ke ha..saya pun kurang pasti ]


Juga perlu bagi setiap guru mata pelajaran print out prestasi murid ikut pelajaran masing2 utk simpanan rekod individu..



Mungkin ramai guru yang terlepas pandang hal ni..so kita sampai2kanlah pada kawan2 kita....Alhamdulillah saya dah print out semua subjek mata pelajaran saya...


0 comments:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hadith Pilihan

Blog Archive

Sahabat Blog

Jom Kita Bersilaturrahim