Khamis, 22 November 2012

# Penghargaan

Syukur Ya Allah & Tq Kementerian Pendidikan Malaysia


Alhamdulillah segala puji bagi Allah Tuhan yang Maha Mendengar setiap rayuan hamba-Nya..berkenaan PBS tempohari yang dimaklumkan guru2 perlu menyelesaikan pengisian data band bagi prestasi Akademik dan Non Akademik..saya rasa gelisah kerana usaha saya utk key in sering gagal   Rungutan PBS.
Saya bersyukur sgt2 pada Allah SWT kerana doa  dikabulkan agar PBS ni dilanjutkan waktunya memandangkan memang saya sudah sedaya upaya tetapi tetap gagal..
Kerana apa saya ucapkan setinggi syukur dan terima kasih kepada Allah..sudah pasti kerana doa  dikabulkan..beberapa kali solat hajat..terasa pelik juga kawan2 yang lebih lewat (Kak Su, Yan, Dijah, Faizal, Nani, Qila )key in   ramai yg telah selesai tetapi saya tetap masih belum selesai..Alhamdulillah teringat bahawa ini adalah satu ujian dan saya yakin Allah akan bantu yg penting saya perlu berusaha sehingga berjaya... teringat entri  kenapa kita ..    
itulah yang memberikan kekuatan..apabila terbaca pengumuman di bawah ini saya lantas sujud syukur pada Allah SWT..benar Allah Maha Benar dan Maha Mendengar Allah Kabulkan
Pengumuman pada tengahari 20.11.2013..ALHAMDULILLAH

Refleksi : Jangan berputus asa yakin bahawa Allah penentu segalanya...bukan manusia.

Antara usaha : Aduan saya kepada KPM dan penghargaan setelah dilanjutkan tarikh.
 Terima kasih kepada KPM kerana memahami  dengan melanjutkan lagi tempoh key in PBS ni daripada tarikh 20.11.2012 dilanjutkan hingga 30.11.2012 ..saya sempat juga mengadukan aduan di laman KPM inshaa Allah kami akan buat yang terbaik..berkenaan dengan ada sesetengah guru yang lewat key in adalah kerana sistem PBS setakat ini tidak dapat lagi memberitahu tahap pencapaian pelajar secara menyeluruh so pada akhir tahun td pihak sekolah mengarahkan kami mengadakan juga peperiksaan akhir tahun bagi ting 1 utk proses streaming kenaikan kelas 2013..sibuklah kami menanda kertas yang tak sepatutnya ditanda sewajarnya biarlah kami sibuk dgn PBS, ditambah dengan menjadi pengawas peperiksaan dan terlibat dengan program akhir tahun..apa pun kami sentiasa redha dengan kesibukan..
Reply daripada KPM tentang aduan PBS saya..
Inilah prestasi murid terakhir yang masih belum berjaya untuk disimpan..Ya ALLAH Rabbi Yassir wa la Tu`assir..dah pukul 2.30pg2 ulasan:

  1. bagaimwna.untuk tengok resuts pbs anak saya?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hingga kini pihak Lembaga Peperiksaan belum menyediakan semakan untuk ibubapa secara online.Sila berjumpa dengan guru kelas anak jika ingin mengetahui tahap pencapaian mereka .

      Padam

Follow Us @soratemplates