Khamis, 15 November 2012

 8:13 PTG         1 comment
Alhamdulillah..selawat dan salam buat junjungan Nabi Muhammad SAW,Ahli keluarga Baginda serta sahabat2 yang diredhai Allah SWT.

Cuti sekolah memang membahagiakan. Ada anak 4 orang melayan karenah yang pelbagai. Masuk hari ini dah 3 kali asyik nak ice blended je. Kali ni nekad beli bahan dan buat sendiri.Hasilnya alhamdulillah anak2 suka dan modal pun tak banyak banding beli di luar. Sambil tu bolehlah memupuk minat mereka untuk explore sendiri macamana nak hasilkan ice blanded.Mudah rupanya.Ok sesiapa yang nak cuba inilah resepinya :


ICE BLANDED MILO
2 Peket Milo Fuze
6 sudu makan susu pekat manis
Air batu yang dihancurkan ( Penuhkan satu blander tahap max)
1/2 cawan air masak
Coklat rice untuk hiasan atau serbuk milo.

Campurkan semua bahan dalam blander dan kisar sampai halus..sedia di minum..yam..yam
Selamat mencuba










1 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hadith Pilihan

Blog Archive

Sahabat Blog

Jom Kita Bersilaturrahim